جهان امروز با قدم نهادن در زمینۀ معماری های بزرگ و پیشرفته ، برج ها، سازه ها و حتی ماشین آلات مختلف، به طور خودکار نسل های قدیمی تر از ابزارآلات را کنار میزند، برای مثال با وجود نیاز همیشگی محصولات به طرح و رنگ های مختلف برای گرفتن جلوه ای ویژه و خاص، در کمتر کارگاهی همچنان از قلمو های رنگ برای این امر استفاده میشود، حال باید پرسید چه چیزی جایگاه آنها را تصرف خواهد کرد؟
با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی جامع پیستوله های بادی بپردازیم.
به چه چیزی پیستوله بادی گفته میشود؟
پیستوله بادی ابزاری از دسته
ابزارآلات بادی است که با استفاده از مخزن هوای فشرده عملیات پاشش رنگ را انجام میدهد که از جمله ویژگی های این ابزار میتوان به : کاهش زمان رنگ کردن، ایجاد خستگی کمتر برای نیروی انسانی، داشتن قابلیت تنظیم میزان سرعت، حجم، عرض و یکپارچه سازی عملیات پاشیدن رنگ اشاره نمود، که در مجموع امتیاز کاربردی این محصول را به میزان قابل توجهی نسبت به قلمو ها بالا میبرد.
چند نوع پیستوله بادی وجود دارد؟
1- پیستوله رنگ پاش
این ابزار بخصوص با نگه داشتن رنگ در مخزن خود و با استفاده از مخزن هوای فشرده که به دستگیره آن متصل میشود باعث سهولت و دقت بیشتر در کار نقاشان میشود
2 - پیستوله سایه پاش
پیستوله های سایه پاش بیشتر ابزاری برای طرح دادن و زیبا سازی محصولات چوبی و فلزی هستند زیرا خروجی رنگ آنها به صورت خطی و نازک است.
3 - قلم رنگ پاش (Air Brush)
ایربراش ها از سری پیستوله هایی هستند که در ابعاد کوچکتری تولید میشوند و کاربرد بخصوص آنها با توجه به اندازه ای که دارند در رنگ کردن صفحات کوچک تر است. میتوان از دیگر کاربرد های ایربراش به ظریف کاری در صنعت خودرو و آرایشی و بهداشتی(ناخن) نیز اشاره کرد.
4 - پیستوله های کاسه زیر (سیفونی)
همانطور که از اسم محصول مشخص است، این نوع پیستوله ها مخزنی که رنگ در آن قرار میگیرد را در زیر خود حمل میکنند و به وسیله یک شلنگ رنگ به داخل پیستوله مکیده میشود. این مکش در اثر اختلاف فشاری است که مخزن فشرده هوا در دستگاه ایجاد میکند؛ در بیشتر موارد از پیستوله های سیفونی در رنگ کردن ساختمان استفاده میشود.
5 - پیستوله کاسه رو (ثقلی)
در این مدل پیستوله ها، مخزنی که مایع مورد نظر در آن ریخته میشود بر روی دستگاه سوار است و بر خلاف پیستوله های کاسه زیر، نیاز کمتری به اختلاف هوای درون دستگاه ، جهت مکش و پاشش رنگ دارد. در نتیجه کار را با آراستگی بیشتری ارائه میدهد و برای استفاده در رنگ کردن خودرو ها و سازه های چوبی پیشنهاد میشود.
6 - پیستوله HVLP
HVLP مختصر شدۀ High Volume به معنای حجم بالا و Low pressure به معنای فشار پایین است ؛ فشار پایین این دستگاه سبب میشود در میزان رنگ یا مادۀ استفاده شده در مخزن صرفه جویی شود. در سری های نام برده شده بالا به علت حجم بالای فشار هوا، میزان مصرف دستگاه ها نیز بیشتر است که موجب ایجاد هزینه های مازاد میشود. با طراحی این سیستم برای پیستوله های HVLP ، محصول به شما بازدهی ۹۵ درصدی را ارائه میکند که آن را به گزینه ای درخشان در میان دیگر پیستوله ها تبدیل میکند.
7 - پیستوله LVLP
پیستوله های LVLP (Low Volume Low Pressure) سیستمی مشابه به پیستوله های HVLP دارند با این تفاوت که بازدهی آنها ۶۰ درصدی است، حال به سوالی بر میخوریم که تفاوت در چیست؟
پیستوله های LVLP به فشار هوای کمتری نیاز دارد با این حال درجۀ پاشش متوسطی را ارائه میدهد، این ویژگی سبب میشود که برای سطوح ضخیم تر گزینه مناسبی باشد. پیستوله های HVLP کارایی کمتری نسبت به LVLP ها در این زمینه دارند.
به چه دلیل فشار هوا اهمیت ویژه ای دارد؟
تنظیم نادرست مخرن های فشرده هوا موجب خسارت رساندن به
انواع دستگاه های بادی از جمله پیستوله های بادی میشود از این رو توصیه میشود حتما کتابچه راهنما دستگاهای بادی مطالعه شود تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری شود.
8. پیستوله بدون فشار هوا (Airless)
در این مدل پیستوله ها دیگر خبری از مخزن های فشرده هوا نیست و به جای آن از پمپ های هیدرولیک استفاده شده است. در طراحی این دستگاه در نمونه های کوچک تر، پمپ داخل پیستوله کار گذاشته میشود و در نمونه های بزرگتر و صنعتی دارای پمپ های بسیار بزرگ هستند که جدا از پیستوله است. خاصیت این مدل پیستوله های Airless این است که به دلیل عدم استفاده از هوا، رنگ خالص تری را به ما ارائه میدهد که به همین علت دیگر نیاز به رنگ کردن های متعدد یک قسمت نیست.
به چه مواردی باید در انتخاب پیستوله ها بیشتر توجه کرد؟
از مهمترین گزینه هایی که در مورد آن باید دقت بالایی داشت این است که برای چه کاری و چه سطحی پیستوله را خریداری میکنیم، پیستوله ها طراحی و عملکرد مشابهی دارند در عین حال جزییات کوچک تغییرات بزرگی در پژوه شما خواهند داشت، از این رو در انتخاب های خود به نکته های زیر توجه لازم را داشته باشید :
- حجم مخزن پیستوله
- ماده ای که برای کار خود از آن استفاده میکنید.(رنگ ، قیر ، گازوئیل و..)
- با توجه به ماده استفاده شده ، پیستوله با نازل خروجی مناسبی را انتخاب کنید که متناسب با آن ماده باشد.
- به قابل حمل بودن و قابل تنظیم بودن پیستوله نیز توجه کافی داشته باشید.
ما سعی کردیم در این مقاله با توجه به
ابزارآلات بادی و گستردگی تنوع در محصولات و ابزارهای رنگ ، طرح و نقاشی گزینه های خود را با قراردادن معیار هایی همچون : دسترسی آسان ، کارایی بالا و صرفه اقتصادی طبقه بندی کنیم تا شما عزیزان بتوانید با صرف زمان کوتاهی به مجموعه ای از اطلاعات در زمینه انواع پیستوله ها دسترسی داشته باشید.